گفت‌وگو با مانا قلایی، رتبه برتر کانون وکلای مرکز در آزمون وکالت ۱۴۰۱ (پذیرش ۱۴۰۰)

بار دوم بود که شرکت میکردم، سال قبل فقط توانستم یکی دوماه بخوانم و به دلیل شرایط آن برهه از زمان و تعویق در آزمون به خواندن ادامه ندادم.

چه شد که مجدداً مطالعه آزمونی را شروع کردید؟

اما خب تعویق اسمش با خودش است کارش فقط به عقب انداختن است و تاثیری در انگیزه و موفقیت ندارد، آنجا که خواستن توانستن است.

حاشیه‌هایی مانند تصویب قانون تسهیل شما را دلسرد نکرد؟

 بعد از مدتی فاصله از درس و فشار و استرس چندبار تصمیم گرفتم که برنامه‌ریزی کنم و نهایتا یک روز در جمع خانواده مطرح کردم که تصمیمم را گرفته‌ام که همه‌ی انرژی‌ام را بگذارم و اصطلاحا خودم را برای همیشه راحت کنم از این استرس، که با حمایت آنها دلگرم شدم.

امیداست این تدابیر اثرات مثبتی در آینده‌ی علمی‌حقوقی کشور داشته باشد.

منابع مطالعه‌تان چه بود و چطور آنها را انتخاب کردید؟

از کتاب تست هایی استفاده کنند که پاسخ تشریحی دارند و از هیچ تستی بدون خواندن پاسخش نگذرند.

همه‌ی ما آگاهیم که هیچ تلاشی بی‌نتیجه نمی‌ماند. برای همه‌ی عزیزان آرزوی موفقیت دارم.

و قوانین دست‌نویس برای همه‌ی دروس

برنامه مطالعه‌تان چطور بود؟

کتاب دکتر سمیرا محمدی برای درس اصول فقه؛

در کنار آن همزمان از تجربیات دوستانم که از رتبه‌های برتر آزمون وکالت مرکز در سال‌های گذشته بودند، استفاده کردم. منابع معرفی شده را تهیه کردم و سپس  بنا به شرایط و با شناختی که ازخودم داشتم، برنامه و منابع را شخصی‌سازی کردم.

در دوره‌ی دبیرستان در رشته علوم تجربی تحصیل کردم اما سال کنکور با نظر و تشویق برادرم رشته‌ی حقوق را انتخاب کردم.

 اصلی‌ترین مشوق و راهنمای من در این مسیر برادرم بود. ایشان رتبه‌ی یک دکتری جزا و جرم‌شناسی کشور در سال ۹۸ هستن و که حضور و مشاوره ایشان تأثیرات به‌سزایی در کسب این موفقیت داشت.

پایگاه خبری اختبار- مانا قلایی متولد سال ۱۳۷۶ است که در در آزمون وکالت سال ۱۴۰۱ موفق به کسب تراز قابل توجه ۱۲۱۷۲ شده است. با توجه به اینکه اسامی و رتبه‌های پذیرفته‌شدگان کانون وکلای دادگستری مرکز هنوز رسماً اعلام نشده مشخص نیست خانم قلایی چه رتبه‌ای را کسب کرده‌ است.

لطفا قدری درباره پیشینه تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید

بالاخره هرجور که حساب کنیم برای یک داوطلب که اصل اول در موفقیتش، برنامه‌ریزی‌ست، تعویق همانند سم است، آن هم تعویق‌های ناگهانی و گاها لحظه آخری، که سال پیش فرصت را از من گرفت.

کتاب قانون یار برای حقوق اساسی؛

کتب دکتر توکلی برای دروس حقوق خصوصی (مدنی، تجارت و آیین دادرسی مدنی)؛

فهرست این منابع به شرح زیر است:

و نکته‌ای که خواهش می‌کنم حتما رعایت کنند این است که خود را با منابع زیاد سردرگم نکنند.

من بعنوان دوستِ داوطلبین از آنها می‌خواهم که «توجه خاص به قوانین خاص» داشته باشند، حین خواندن کتب شرح و تست زدن حتما خلاصه‌نویسی(از مطالب مهم) و نکته برداری کنند و دفتر خود را داشته باشند.

قبل از آزمون هرچقدر هم که خوانده‌ باشی و تسلط داشته باشی باز هم فکر اینکه طراح یک قدم از ما جلوتر است، قدری آرامشت را بهم می‌زند. اما آرامش واقعی بعد از آزمون بود که از عملکرد خودم راضی بودم.

برای داوطلبان آزمون‌های حقوقی چه توصیه‌ای دارید؟


منبع: https://www.ekhtebar.com/%DA%AF%D9%81%D8%AA%D9%88%DA%AF%D9%88-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%A7-%D9%82%D9%84%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D8%8C-%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%AA%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D9%86%D9%88/

کتب دکتر غفوری برای دروس کیفری (جزای عمومی و اختصاصی و آیین دادرسی کیفری)؛

قطعا قانون تسهیل می‌تواند در آینده‌ی شغلی این رشته تاثیرگذار باشد، کمااینکه در آینده‌ی نزدیک تأثیرات خودش را نشان می‌دهد. شخصاً  به حرفه‌ی وکالت علاقه دارم و این مسائل نمی‌تواند از این علاقه و انگیزه کم کند.

سال ۹۵ در رشته‌ی حقوق وارد دانشگاه (آزاد بدون کنکور) شدم. دوره‌ی کارشناسی را در ۶ ترم (سه سال) تمام کردم و سال ۹۸ همزمان با فارغ‌التحصیلی، در کنکور ارشد رتبه‌ی ۴۰ کشور را کسب کردم. در ۲ سال اخیر مدرس دانشگاه آزاد و علمی کاربردی هستم.

دفعه چندمی بود که در آزمون وکالت شرکت می‌کردید؟

برنامه‌ی مطالعه‌ام به صورت روزانه سه‌تا‌سه ساعت مجموعا ۹ ساعت و بصورت تک درس بود یک درس را تا آخر می‌خواندم سپس درس بعدی را شروع می‌کردم.

در جلسه آزمون اضطراب نداشتید؟

حدود ۷ ماه مداوم برای آزمون وکالت زمان صرف کردم.

تعویق‌های آزمون ۱۴۰۰ را چه اثری روی فرایند مطالعه‌تان داشت؟

ایام نزدیک به آزمون حتما کنکورها و آزمون‌های سالهای قبل را مورد توجه و مطالعه قرار دهند.

و حرف آخر؟

کتاب شرح دکترین حقوق جزای عمومی و اختصاصی: دکتر میثم قلایی و دکتر علی نجات پیرمحمدی؛