وی تأکید کرد: در نظام حکمرانی کشور و به ویژه در حوزه اقتصاد یک مشکل مبنایی داریم. مطابق اصل ۴۴ قانون اساسی، اقتصاد کشور به سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تقسیم می شود در حالی که در کشور ما شرکتهای متعدد با ماهیتهای غیرروشن از نظر حقوقی وجود دارد که در هیچ یک از این تقسیم بندی سه گانه قرار نمیگیرد مانند صندوقهای بازنشستگی، شرکت های زیرمجموعههای شستا، بنیادهای تعاون، مراکز علمی مثل دانشگاه آزاد و …، وقتی به اساسنامههای آنها مراجعه میکنیم، مشاهده میکنیم که غیر عمومی و غیر خصوصی هستند این عدم شفافیت ساختاری میتواند زمینهای برای فاسد باشند؛ البته این به این معنا نیست که این ارگانها دچار فساد شدند.
به گزارش ایسنا، غلامعباس ترکی، معاون حقوق عامه دادستان کل کشور با بیان اینکه اگر فلسفه انقلاب اسلامی را اجرای عدالت بدانیم این با مبارزه با فساد ملازمه دارد، گفت: فساد یکی از چالشهای بزرگ کشور و یکی از ابرچالشهایی است که در دهه پنجم انقلاب اسلامی با آن مواجه هستیم و یکی از تهدیدهای نظام جمهوری اسلامی فساد است.
وی با بیان اینکه از نظر حقوقی تعریفی برای فساد وجود ندارد، ادامه داد: فساد در لغت به معنی خروج از تعادل بوده هر چیزی که مظهر تباهی و نابودی باشد، فساد تلقی میشود اما هیچ تعریف حقوقی جامعی از فساد نداریم. تهدید دو بُعد و ساحت بیرونی و درونی دارد. آن چیزی که منجر به رخنه و شکست حکومتها میشود تهدیدات داخلی و در واقع بعد ساحت درونی فساد است.
ترکی تصریح کرد: فساد یکی از آسیبهای اجتماعی است و ویژگیهایی دارد که ضرر به اموال و سلامت عمومی از انواع این ویژگیهاست. همچنین فساد حاصل پیوند قدرت و ثروت است و از جمله پیامهای فساد نیز کاهش اعتماد عمومی از جمله آنها است.
در این نشست مهدی حاجیملاعلی کنی، دبیر مجمع حقوقدانان انقلاب اسلامی نیز اظهار کرد: سال گذشته اولین جلسه حقوقدانان انقلاب اسلامی تشکیل شد و قرار شد امسال پاسخگو باشیم که در طول یک سال چه کارهایی انجام دادهایم؛ زیرا اعتقاد داریم پاسخگویی حلقه مفقودهای است که باید جای خود را پیدا کند و باید به مردم شرایط فعلی را توضیح دهیم و به عنوان یک مجموعه مردمنهاد تخصصی در موضوعات حقوق عامه، بستری را برای گفتوگو فراهم کنیم.
معاون دادستان کل کشور گفت: ذهنیت و ادراک عمومی از فساد در کشور ما اینگونه است که ادراک عمومی منطبق با واقعیت نیست و بیستر از آن است. زمانی که کسی مرتکب فساد میشود تا زمانی که در قدرت است توان برخورد با آن را نداریم و برخوردی به هنگام با آنها صورت نمیگیرد و این مورد مشکلساز است.
انتهای پیام