شیر پروانه ای چیست و انواع آن کدام است؟ و چه کاربردی دارند؟ وب سایت اسپیتی | kasrasaran

علاوه بر مساحت فضا نوع اسکلت سازه، پوشش سازه از قبیل اینکه پوشش مقاوم در برابر حریق به کار رفته و یا بتن مقاوم در برابر حریق استفاده شده باشد، نیز موثر خواهد بود. این شیر در سیستمی استفاده می شود که سیال غیر خورنده در آن جریان دارد. با سلام اینجانب پریسا السادات نوابی، در 3 شهریور ماه در شهر اهواز متولد شدم. به مدت یک سال در زمینه طراحی صفحات وب و تولید محتوا در شرکت طراحی سایت مشغول به کار بودم و در حال حاضر در حوزه تولید محتوا در شرکت آهن ملل اصفهان در حال فعالیت هستم.

بسته به نوع فضای کاری سیستم شیرهای پروانه ای بایستی دارای مشخصه های مخصوص به آن فضا باشند. شیرهای باترفلایی که در فضاهای خارجی (Outdoor) نصب می گردند بایستی دارای پوشش های لازم باشند. در بخش قبلی با کاربردهای شیر پروانه‌ ای آشنا شدیم و دیدیم تا چه میزان در صنایع مختلف کاربرد دارد؛ در ادامه قصد داریم برخی از مهم‌ترین مزایای این شیرها را عنوان کنیم. انواع مختلف شیر پروانه ای بر اساس جنس، نحوه اتصال و انواع عملگرهای آن‌ها تقسیم‌ بندی می‌شوند. در بخش قبلی جزئیات مربوط به جنس این شیرها را به طور کامل بررسی کردیم. اکنون ابتدا این شیرها را بر اساس نحوه اتصال و بعد بر اساس محرک آن‌ها تقسیم بندی می‌کنیم.

تحریک دستی

LCC برای سرویس های دما پایین و ASTM A216 WCB برای سرویس های با دمای بالا استفاده جوایز می شود. به فرض مثال بدنه شیرهای تولید شده از فولاد کربنی، در فرایند ریخته گری ماسه ای ساخته می شود. از این شیرها در سیستم های انتقال آب زیرزمینی استفاده می شود و دلیل آن هم این است که سبک، ارزان و آب بندی این شیرها هم خوب و محکم هستند. باترفلای ولو اولین بار در قرن هجدهم توسط جیمز وات در ماشین بخار استفاده شد؛ بعد از رشد فناوری، ابعاد این شیرها کوچک تر شد و دوام این شیر صنعتی هم در مقابل دما و… مقاوم تر شد. با مشخص شدن فشار کاری سیستم و در نظر گرفتن موارد ذکر شده در بالا انتخاب شیر آتش نشانی از نوع شیر پروانه ای بسادگی قابل انجام می باشد.

  • نوع دیگر، ولوی است که بین دو فلنج لوله، توسط پیچ و مهره هایی که دو فلنج را به هم می پیوندند، ثابت می شود.
  • طراحی و تولید این نوع شیر طبق استاندارد API 509 صورت می گیرد.
  • شیرهای باترفلایی که در فضاهای خارجی (Outdoor) نصب می گردند بایستی دارای پوشش های لازم باشند.
  • از این شیرها در سیستم های انتقال آب زیرزمینی استفاده می شود و دلیل آن هم این است که سبک، ارزان و آب بندی این شیرها هم خوب و محکم هستند.
  • فلنج های لوله از طریق پیچ و مهره های بلندی متصل می شوند که از کل بدنه شیر عبور می کنند، همانطور که در شکل زیر مشاهده شده است.

شیر پروانه ای چیست و انواع آن کدام است؟ و چه کاربردی دارند؟ وب سایت اسپیتی | kasrasaran

مهم ترین آلیاژهای استنلس استیل عبارت اند از فریتیک، مارتنسیتیک، آستنیتیک و دوپلکس. استنلس استیل آستنیتیک علاوه بر کروم نیکل و عناصر دیگری نیز دارد که باعث بالا رفتن سختی آن می شود. استنلس استیل دوپلکس 50 درصد آستنیت و 50 درصد هیدروکسید آهن دارد. این شیر مناسب برای سیالات غیر خورنده مانند آب، روغن و گاز در دماهای بین ۳۰- تا ۴۰۰ درجه سانتی گراد می باشد. این شیر مناسب برای سیالات غیر خورنده با دماهای بسیار پایین (تا ۲۶۸- درجه) یا بسیار بالا (تا ۶۴۹ درجه) است.

مزایا و معایب شیر صافی

از این رو سرعت این شیرها بالاتر است و در اندازه‌ های بزرگ در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. قیمت این شیرها با توجه به برقی بودن آن‌ها نسبتاً بالاتر است. روی شیرهای پروانه ای مدل لاگ یک سری برآمدگی کوچک دیده می‌شود. توجه داشته باشید این نوع اتصال نسبت به شیر ویفر بهتر است و مهر و موم بیشتری دارد.