
دادستان تهران: کیفرخواست ۱۶ “قاچاقچی” ارز صادر شد
صدور کارنامه برای دستگاههای اجرایی از حیث نظارت قضایی دیوان عدالت اداری
سومین جلسه دادگاه در 24 آذرماه 1401


حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق معاون اول قوه قضاییه گفت: فلسفه ایجاد دادگاه و دادسرای ویژه روحانیت برای این است که اگرموضوع پیشگیری، صلح و سازش، ارشاد و صیانت جدی گرفته شود و در ادامه زمانی که نوبت به رسیدگی تخلفات و جرایم رسید، آنگاه این دادسرا و دادگاه به وظیفه خود در حوزه رسیدگی به جرایم جامه عمل بپوشاند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای رئیس قوه قضاییه در جلسه شورای عالی قوه قضاییه در هفته گذشته گفت: احکام صادره برای افرادی که در هر حوزهای مرتکب جرائم سنگین شدهاند باید در عین مستند و مستدل بودن، بازدارنده نیز باشند.
محکومیت لغو عضویت ایران از کمیسیون بین المللی مقام زن/ تشکیل پرونده برای چهار شرکت دارویی
در هفته گذشته مجید توکلی دانشآموختهی دانشگاه امیرکبیر و نیز یلدا معیری عکاس خبری که در جریان ناآرامی های اخیر بازداشت شده بودند، با قید وثیقه آزاد شدند.
در بخشی از این بخشنامه به موضوع پیگیری، نظارت، مطالبه و الزام دستگاههای اجرایی به رعایت تکالیف قانونی و عندالاقتضاء پیگیری قضایی تاکید شده است.
حجت الاسلام و المسلمین حکمتعلی مظفری رئیس دیوان عدالت اداری گفت: به زودی و با فراهم شدن بسترهای فناورانه، شاهد صدور کارنامه برای دستگاههای اجرایی از حیث نظارت قضایی دیوان عدالت اداری خواهیم بود.
طحان نظیف گفت: پژوهشکده شورای نگهبان و مجمع مشورتی فقهی به عنوان بازوان پژوهشی شورا در یکسال گذشته با ارائه بیش از ۲۰۰ گزارش کارشناسی کمک شایانی به نهاد شورای نگهبان کرده اند.
محمد حسین آقاسی وکیل مدافع محمدمهدی کرمی یکی از متهمان حوادث اخیر ضمن تکذیب خبر اعدام موکلش گفت که انتشار اینگونه خبرها خانواده او را به شدت مضطرب میکند.

پنجمین جلسه دادگاه در 28 آذرماه 1401
هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری هفته گذشته، مطرح کرد: شورای نگهبان مصوبه مجلس شورای اسلامی درباره طرح بررسی دو مرحلهای لایحه بودجه سالانه را مورد بررسی قرار داد و این مصوبه ایراد دارد و باید در مجلس اصلاح شود.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1401093020298/%D8%AF%D8%B1%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D8%AA%D8%B4%DA%A9%DB%8C%D9%84-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D9%88
ابراهیم مولائیجم سرپرست معاونت حقوق بشر و امور بینالملل وزارت دادگستری و رییس کمیته انتقال محکومان گفت: با تلاش وزارت دادگستری و وزارت امور خارجه، یک زندانی مبتلا به بیماری صعبالعلاج از چین، ۱۶ نفر از تانزانیا و ۱۵ نفر نیز از اقلیم کردستان عراق به کشور منتقل شدند که به دلیل همراه داشتن مواد مخدر و داروهای ممنوعه دستگیر و به حبسهای طولانی مدت محکوم و بخش زیادی از دوران حبس خود را خارج از کشورمان سپری کرده بودند.
وی همچنین از صدور کیفرخواست برای ۵ متهمی که ۱۲۱ میلیون لیتر سوخت یارانه ای را به کشورهای همسایه قاچاق میکردند خبر داد.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور در بخشنامهای تکالیف دستگاههای اجرایی در رعایت حقوق عامه را ابلاغ کرد.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین اعلام کرد: اساسنامه سازمان توسعه و بهرهبرداری فناوریهای نوین آبهای جوی مغایر موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
تشکیل پرونده برای چهار شرکت دارویی، بازداشت ترانه علیدوستی بازیگر سینما، صدور کیفرخواست ۱۶ قاچاقچی ارز و ۵ قاچاقچی سوخت یارانه ای و درگیری بین زندانیان بند مواد مخدر زندان مرکزی کرج از جمله اخبار قضایی این هفته بودند.
سخنگوی دستگاه قضا همچنین گفت: برای ۴ شرکت دارویی به اتهام اخلال در نظام دارویی و گرانفروشی پرونده تشکیل شده که تحقیقات در حال انجام و در شرف ارسال به مرجع قضایی است.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه افزایش حقوق ها در بودجه ۱۴۰۲ با توجه به وضعیت تورم و دغدغه مردم چگونه است؟ گفت: این موضوع معلوم نیست و باید صبر کرد و دید لایحهای که از طرف دولت به مجلس ارسال میشود چگونه است و نسبت به حقوق ها چه پیشبینی دارد و بعد از آن مجلس چه چیزی را تصویب میکند. بعد از تصویب مجلس، شورا موضوع را بررسی کرده و اظهار نظر میکند.

مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری درباره لغو عضویت ایران از کمیسیون بین المللی مقام زن گفت: بدعت حقوقی و اقدام ناعادلانه سیاسی حذف جمهوری اسلامی از کمیسیون بینالمللی مقام زن در راستای فشارهای سیاسی به مردم و بویژه زنان گرامی ایران اسلامی قابل ارزیابی است و این اقدام برای اقدامات ضد فرهنگی و ضداخلاقی کشورهای جامعه مدعی علیه جامعه زنان طراحی شده است.

پرونده این متهم در حال تحقیقات تکمیلی است.
در پی برخی اظهار نظرهای بدون استناد در مورد وقایع اخیر، همچنین انتشار مطالب تحریکآمیز در جهت حمایت از اغتشاشات خیابانی قبلی، از سوی برخی چهرهها و تعدادی از سلبریتیها در هفتههای گذشته، برخی از این افراد جهت پاسخگویی به مقام قضایی به دادستانی تهران احضار و برخی نیز با دستور قضایی بازداشت شدهاند. در همین راستا، ترانه علیدوستی که در مورد برخی ادعاهای مطرحشدهاش مستند و سندی را ارائه نکرد، هفته گذشته به دستور مقام قضایی بازداشت شد.
در هفته گذشته خبر بازداشت امیر مقاره خواننده یکی از گروههای موسیقی در فضای مجازی منتشر شد که رسانه قوه قضاییه این خبر را تکذیب و اعلام کرد: پیگیریها نشان میدهد این خواننده به عنوان متهم به دادسرا احضار شده و پس از ادای توضیحات و دریافت تذکر و ارائه تعهد دادسرا را ترک کرده است.
ترانه علیدوستی بازداشت شد
وی در پاسخ به سوالی درباره واکنش قوه قضاییه نسبت به کسانی که تشویش اذهان عمومی نسبت به اعدامیها دارند، گفت: اگر بر احکام قطعی دادگاههای صالح قوه قضاییه ایران، کسانی بحثی و نقدی دارند ما بارها گفتیم نقد منصفانه را پذیرا هستیم و اگر اشکالی هم باشد مورد توجه قرار میدهیم. این احکام براساس موازین شرعی صادر میشود. اگر نگاهشان تشویش اذهان عمومی نسبت به احکام صادره باشد گفتهایم که ظلم به دستگاه قضایی ظلم به قانون است و آن را نمیپذیریم و هر کسی بدون استدلال مطالبی را بیان کند و باعث ایجاد تشویش اذهان عمومی شود آن را نمیپذیریم. نسبت به افراد شاخص دیدید چقدر قوه قضاییه مدارا کرد و واقعا روان مردم را بهم ریختند و نظم جامعه مختل کردند که قابل پذیرش نیست.


سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی درباره واکنشها بر سر اعدام محسن شکاری و مجیدرضارهنورد که از سوی برخی افراد شاخص و حتی اساتید دانشگاه حقوق مطرح شد، گفت: مقابله هدفمند با انگیزه تشویش اذهان عمومی آن هم بدون سند و مدرک منجر به تعقیب قضائی میشود و تعارف و رعایت هم اندازهای دارد. رئیس قوه قضائیه هم اعلام کرده بود که هر کسی به دنبال تشویش اذهان عمومی است و ادعایی را مطرح میکند باید سند ارائه بدهد. بدون ملاحظه و مماشات با ملاحظه قانون و توجه به حق مسلم مردم اقدام به احضار از افراد یاد شده میکنیم و اگر کسی بخواهد با روان مردم بازی کند، این موضوع را نمیپذیریم و همه باید در مقابل قانون مطیع و یکسان باشند. همانگونه که گفته شد نقد را میپذیریم و امری کاملاً پسندیده است ولی کسی که سعی دارد در این مقطع زمانی حساس مقابله با قانون کرده و به دنبال انحراف باشد محکوم به پیگیری است.
انتقال ۳۲ زندانی ایرانی در سه ماهه سوم سال به کشور
تکذیب خبر اعدام محمدمهدی کرمی
چهارمین جلسه دادگاه در 26 آذرماه 1401
رسیدگی به این پرونده همچنان ادامه دارد.

تکذیب خبر بازداشت امیر مقاره
ماجرای درگیری بین زندانیان بند مواد مخدر زندان مرکزی کرج چه بود؟
مهمترین اخبار حقوقی و قضایی در هفتهای که گذشت را در این گزارش ایسنا میخوانید:
علی صالحی دادستان تهران گفت: کیفرخواست ۱۶ قاچاقچی حرفهای که با خرید و فروش غیرقانونی ارز، با مجموع مبالغ دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان، دو میلیون و ۴۱۱ هزار دلار و ۲۴۵ هزار یورو قاچاق و پولشویی کردهاند در دادسرای جرایم اقتصادی صادر شد.

فلسفه ایجاد دادگاه و دادسرای ویژه روحانیت چیست؟
بسیاری از مشکلات، ناشی از عدم اجرای قانون است/افزایش حقوقها بستگی به پیشنهاد دولت دارد
ادامه برگزاری جلسات دادگاه رسیدگی به پرونده هواپیمای اوکراینی
اولین دادگاه رسیدگی به پرونده پرواز PS752 اوکراین در 30 آبان ماه سال 1400

حسین فاضلی هریکندی رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به درگیری محدود در بند مواد مخدر زندان مرکزی کرج در هفته گذشته گفت: در جریان این درگیری تعدادی از زندانیان چند پتو را در بخش هواخوری زندان آتش زدند. با ورود فوری نیروهای یگان حفاظت زندان درگیری بین زندانیان خاتمه پیدا کرد.
ابلاغ تکالیف دستگاههای اجرایی در رعایت حقوق عامه
وی افزود: در این حین یکی از زندانیان به علت پرتاب سنگ از سوی زندانیان دیگر جان خود را از دست داده است و چند نفر از زندانیان نیز زخمی شدهاند که به دلیل سطح پایین جراحت از سوی بهداری زندان اقدامات درمانی لازم برای آنها انجام شده است. همچنین دو نفر از زندانیان که وضعیت درمانی آنها احتیاج به شرایط بیمارستانی داشت برای درمان به بیمارستان اعزام شدهاند.
دومین جلسه دادگاه در 7 آذرماه 1400
فاضلی هریکندی همچنین در رابطه با ادعاهای علی شریف زاده اردکانی وکیل مدافع محمد حسینی یکی از متهمان پرونده شهادت شهید عجمیان که با انتشار توییتی ادعا کرده بود موکلش در زندان شکنجه شده و اقاریر وی تحت شکنجه بوده و وجاهت قانونی ندارد، گفت: حکم پرونده متهمان شهادت شهید عجمیان صادر و به دیوان عالی کشور ارسال شده است. فیلمهای روز شهادت شهید عجمیان موجود است و سایر ادله از جمله اظهارات شاهدان حادثه، اظهارات متهمان دیگر در تشریح نحوه شهادت و اقرارهای مکرر و متعدد متهم نزد ضابطان دادگستری، بازپرسی و خصوصا اقرار صریح وی در دادگاه موید این موضوع است که متهم محمد حسینی به شهید عجمیان چند ضربه چاقو زده است.
رییس قوه قضاییه همچنین دستورات 15 گانه ای را خطاب به رؤسای کل دادگستریها و دادستانها ابلاغ کرد.
احکام افرادی که مرتکب جرائم سنگین شدهاند باید بازدارنده باشد
پیش از این و طی دو جلسه اول و دوم دادگاه در سال 1400، شکات و وکلای آنها، اشکالاتی به مرحله تحقیقات و نظرات کارشناسی موجود در پرونده گرفته بودند که قاضی با وارد دانستن این اشکالات، پرونده را بابت رفع برخی نواقص به دادسرا برگرداند و پس از رفع این اشکالات مجددا دادگاه در آذرماه سال جاری برگزار شد. در این دادگاه ۱۰ متهم از ردههای نظامی مختلف حضور دارند.
مجید توکلی و یلدا معیری آزاد شدند